Aşağıdaki yerlerden hangisinde duraklama yapılması yasak değildir?
Doğru cevap: D şıkkı, Duraklara 30 metre mesafede
Bu soru, sürücü belgesi (ehliyet) sınavının Trafik Adabı bölümünde çıkmıştır. Sınavda bu bölümden 50 soruluk testin 6 sorusu gelir.
Soru ve şıklar
Aşağıdaki yerlerden hangisinde duraklama yapılması yasak değildir?
- A Sol şeritte
- B Dönemeçlerde
- C Yaya ve okul geçitlerinde
- D Duraklara 30 metre mesafede
Doğru cevap: D şıkkı, Duraklara 30 metre mesafede
Bu soruyu içeren testler
Benzer sorular
Trafik Adabı bölümünden, aynı konuyu ölçen diğer çıkmış sorular:
- Aşağıdakilerden hangisi uyuşturucu bağımlıları için söylenemez?
- Konvoy hâlinde seyreden araçlar arasındaki mesafe ne kadar olmalıdır?
- Aşağıdakilerden hangisi "tehlike uyarı işareti" değildir?
- Aşağıdakilerden hangisi, araç kullanırken öfke duygusuna kapılan bir sürücünün kendisini sakinleştirmek için uygulaması gereken yöntemlerden biri değildir?
- Numaralanmış ifadelerden hangileri trafik adabına sahip olan bir sürücü için söylenebilir?
- Yapılan en son değişikliklerle birlikte 1 yıl içerisinde kırmızı ışık ihlali yapan sürücünün, sürücü belgesi geçici süreyle geri alınmaktadır. 1 yıl içerisinde 3-6 ve 9 defa kırmızı ışık ihlali yapan sürücülerin, sürücü belgeleri sırasıyla kaçar gün geri alınır?
- Sağa dönmek isteyen şekildeki 1 numaralı araç sürücüsü aşağıdaki işlemleri hangi sıra ile yapmalıdır?
- ABS fren sistemi frenleme sırasında tekerleklerin kilitlenmesini önler. Buna göre ABS fren sistemi, frenleme sırasında aşağıdakilerden hangisini artırır?