Arıza nedeniyle yolda kalan araçların sürücüleri, tehlikeye meydan vermemek için aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
Doğru cevap: D şıkkı, Aracı yol dışına veya bankete çıkarıp işaretlemeli
Bu soru, sürücü belgesi (ehliyet) sınavının Trafik Adabı bölümünde çıkmıştır. Sınavda bu bölümden 50 soruluk testin 6 sorusu gelir.
Soru ve şıklar
Arıza nedeniyle yolda kalan araçların sürücüleri, tehlikeye meydan vermemek için aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
- A Aracın vitesini boşa almalı
- B Araçta gözcü bulundurmalı
- C Aracın kapılarını açık tutmalı
- D Aracı yol dışına veya bankete çıkarıp işaretlemeli
Doğru cevap: D şıkkı, Aracı yol dışına veya bankete çıkarıp işaretlemeli
Bu soruyu içeren testler
Benzer sorular
Trafik Adabı bölümünden, aynı konuyu ölçen diğer çıkmış sorular:
- Suçun işlendiği tarihten itibaren 5 yıl içinde; 0,50 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen sürücüye, birinci defada aşağıdakilerden hangileri uygulanır?
- Aşağıdakilerden hangisi, öfkeyi başarılı bir şekilde yönetmek için önerilen davranışlardan biri değildir?
- Gündüz çekilen ve çeken araç arasındaki açıklık iki buçuk metreden fazla ise bağlantının orta kısmına aşağıdakilerden hangisi asılmalıdır?
- Aşağıdakilerden hangisi, sürücülük yeteneğini olumsuz etkileyen faktörlerden biri değildir?
- Aşağıdaki trafik işaretlerinden hangisi yolun taşıt trafiğine kapatılmış olduğunu bildirir?
- Şekildeki araç sağa dönüşü esnasında aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?
- Aşağıdaki etkinliklerden hangisi stresi azaltır?
- Römork veya yarı römorkları çekmek için imal edilmiş olan ve yük taşımayan motorlu araca ne denir?