Şekildeki gibi bir kavşakta karşılaşan araçların geçiş hakkı sıralaması nasıl olmalıdır?
Doğru cevap: B şıkkı, 2 - 1 - 3 - 4
Bu soru, sürücü belgesi (ehliyet) sınavının Trafik ve Çevre Bilgisi bölümünde çıkmıştır. Sınavda bu bölümden 50 soruluk testin 23 sorusu gelir.
Geçiş hakkı sıralaması 2, 1, 3 ve 4 biçiminde olmalıdır. Sıralamayı açan araç, sesli ve ışıklı uyarı cihazlarını çalıştırmış polis aracıdır; geçiş üstünlüğü kullanan araç kavşakta levhalara ve sağdaki kuralına bakılmaksızın önce geçer. Ardından ana yolda ilerleyen ve düz geçecek olan kamyon gelir, çünkü ana yolun geçiş üstünlüğü tali yola göre önceliklidir. Otobüs de ana yoldadır, ancak sola dönüş yapacağı için karşı yönden gelip düz gidecek araca yol vermek zorundadır ve sıralamada ondan sonra yer alır. Yol ver levhası bulunan koldaki araç ise bütün bu araçlar geçtikten sonra kavşağa girer. Kural sırası şudur: geçiş üstünlüğü, sonra levhalar, en sonda sağdaki kuralı.
Şıklar
- A 1 - 2 - 4 - 3
- B 2 - 1 - 3 - 4
- C 2 - 3 - 4 - 1
- D 3 - 1 - 2 - 4
Bu soruyu içeren testler
Benzer sorular
Trafik ve Çevre Bilgisi bölümünden, aynı konuyu ölçen diğer çıkmış sorular:
- Trafik kuralının ihlal edildiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde, toplam 100 ceza puanını ilk defa aştığı tespit edilen sürücülerin sürücü belgesi kaç ay süre ile geri alınır?
- Yerleşim birimleri dışındaki kara yollarında geceleri araç ışıklarının kullanılması ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
- Aşağıdaki durumların hangisinde hız sınırlarını aşan taşıt sürücülerine ceza verilmez?
- Görseldeki gibi bir karayolu bölümünde seyreden sürücülerin, numaralanmış davranışlardan hangilerini yapmaları tehlikeli durumların oluşmasına neden olur?