Kara yolunun sağ ve soluna konan şekildeki trafik işaretleri sürücülere aşağıdakilerden hangisine yaklaşıldığını bildirir?
Doğru cevap: B şıkkı, Köprüye
Bu soru, sürücü belgesi (ehliyet) sınavının Trafik ve Çevre Bilgisi bölümünde çıkmıştır. Sınavda bu bölümden 50 soruluk testin 23 sorusu gelir.
Kara yolunun sağ ve soluna konan siyah beyaz eğik şeritli bu levhalar sürücüye köprüye yaklaşıldığını bildirir. Şeritlerin eğimi yolun kenarını gösterir, yani sürücü levhaların daralttığı aralıktan geçmelidir; yüzeyleri yansıtıcı olduğu için gece far ışığında köprü başlarının erken fark edilmesini sağlarlar. Kavşak, tali yol ve demir yolu yaklaşımlarında kullanılan işaretler ise üçgen biçimli tehlike uyarı levhalarıdır ve içlerinde kavşak kolları, çapraz çubuk veya lokomotif gibi ayırt edici simgeler bulunur. Burada levha bir simge taşımaz, yalnızca yol kenarındaki yapının sınırını çizer. Köprülerde yol çoğu kez daralır ve kenarda toprak banket bulunmaz; bu yüzden şeride ortalanmak ve hızı düşürmek gerekir. Köprü üzerinde durmak, duraklamak ve öndeki aracı geçmek de bu daralma sebebiyle sakıncalıdır.
Şıklar
- A Kavşağa
- B Köprüye
- C Tali yola
- D Demir yoluna
Bu soruyu içeren testler
Benzer sorular
Trafik ve Çevre Bilgisi bölümünden, aynı konuyu ölçen diğer çıkmış sorular:
- "İkiden fazla şeritli taşıt yollarında karşı yönden gelen trafiğin kullandığı şerit veya yol bölümüne girme" trafik kazalarında .................... sayılan hâllerdendir. Verilen ifadede noktalarla belirtilen yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
- Aşağıdaki tabloya göre hangi seçenek kesinlikle söylenir?
- Aşağıdakilerden hangisi yarı oturuş pozisyonuna alınarak taşınabilir?
- Şekildeki kontrolsüz kavşakta ilk geçiş hakkını hangi araç kullanmalıdır?