Duraklanan ve park edilen yerden çıkılırken sürücülerin aşağıdakilerden hangilerini yapmaları zorunludur?
Doğru cevap: D şıkkı, I - II - III
Bu soru, sürücü belgesi (ehliyet) sınavının Trafik Adabı bölümünde çıkmıştır. Sınavda bu bölümden 50 soruluk testin 6 sorusu gelir.
Soru ve şıklar
Duraklanan ve park edilen yerden çıkılırken sürücülerin aşağıdakilerden hangilerini yapmaları zorunludur?
- I- Araçlarını ve araçlarının etrafını kontrol etmeleri
- II- Işıkla veya kolla, gerekli hâllerde her ikisi ile çıkış işareti vermeleri
- III- Görüş alanları dışında kalan yerler varsa uyarılmaları için bir gözcü bulundurmaları
- A I - II
- B I - III
- C II - III
- D I - II - III
Doğru cevap: D şıkkı, I - II - III
Bu soruyu içeren testler
Benzer sorular
Trafik Adabı bölümünden, aynı konuyu ölçen diğer çıkmış sorular:
- Aşağıdakilerden hangileri güvenli sürüşü olumsuz yönde etkileyen kişilik özelliklerindendir?
- Aksine bir işaret yoksa, eğimsiz iki yönlü dar yolda, minibüs ile kamyonun karşılaşması durumunda, hangisi diğerine yol vermelidir?
- Aşağıdakilerden hangisi kişinin hem kendisi hem de akan trafikte diğer sürücüler için yapacağı riskli davranışlara örnek olarak değerlendirilemez?
- Kamyon, kamyonet ve römorklarda yükle birlikte yolcu taşınırken aşağıda verilenlerden hangilerinin yapılması zorunludur?
- Deprem, sel gibi doğal afetlerden etkilenenlere yardım götürmeye çalışan araçlara kolaylık sağlayan sürücünün hangisine önem verdiği söylenemez?
- Aşağıda verilen kanama türlerinin hangilerinde, açık renkli kanın yara ağzından kalp atımına uyumlu şekilde fışkırarak çıktığı izlenir?
- Araçların emniyetle seyrine devam edebilmesi için vites küçültmeyi gerektiren uzunluk veya açıdaki yol eğimine ne denir?
- Trafik kurallarına uymama eğiliminde olan bir sürücünün hangi davranışı gösterme olasılığı yüksektir?