Aşağıdakilerden hangisi, duraklanan veya park edilen yerden çıkan araç sürücüsünün uyması gereken kurallardan biri değildir?
Doğru cevap: C şıkkı, Yoldan geçen araç sürücülerini ikaz edip yavaşlatması
Bu soru, sürücü belgesi (ehliyet) sınavının Trafik Adabı bölümünde çıkmıştır. Sınavda bu bölümden 50 soruluk testin 6 sorusu gelir.
Soru ve şıklar
Aşağıdakilerden hangisi, duraklanan veya park edilen yerden çıkan araç sürücüsünün uyması gereken kurallardan biri değildir?
- A Işıkla veya kolla çıkış işareti vermesi
- B Aracını ve aracının etrafını kontrol etmesi
- C Yoldan geçen araç sürücülerini ikaz edip yavaşlatması
- D Sakıncalı bir durum olmadığında manevraya başlaması
Doğru cevap: C şıkkı, Yoldan geçen araç sürücülerini ikaz edip yavaşlatması
Bu soruyu içeren testler
Benzer sorular
Trafik Adabı bölümünden, aynı konuyu ölçen diğer çıkmış sorular:
- Aşağıdaki davranışlardan hangisi trafikte bireye yapılan hak ihlallerinden biri değildir?
- Aşağıdakilerden hangisi sorumluluk duygusuna sahip bir sürücünün özelliklerindendir?
- Motorlu taşıt sürücü belgesiyle ilgili olarak aşağıdaki verilenlerden hangileri zorunludur?
- Görseldeki gibi emisyon değeri yüksek egzoz dumanı çıkaran araçların kullanılması, hak ihlallerinden hangisinin kapsamına girmez?
- Hangi özelliğe sahip olmayan sürücünün sabırsız, öfkeli, yorgun, stresli ve iletişim becerileri eksik bir kişi olma ihtimali daha fazladır?
- Aşağıdaki yerlerden hangisinde duraklama yapılması yasak değildir?
- Aşağıdakilerden hangisi fren sisteminin görevlerinden biri değildir?
- Arıza nedeniyle yolda kalan araçların sürücüleri, tehlikeye meydan vermemek için aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?